Skip to content

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is specialist in bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden in het functioneren. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk uw behandeldoelen te behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

Behandelingen door een fysiotherapeut

De fysiotherapeut zal bij het eerste contact vragen stellen over uw klacht. Vervolgens wordt u onderzocht middels een lichamelijk onderzoek. Afhankelijk van uw klacht kunnen wij diverse technieken inzetten om bijvoorbeeld beweeglijkheid van een gewricht te verbeteren. Daarnaast krijgt u vaak oefeningen en/of adviezen mee om in de thuissituatie de beweeglijkheid van een gewricht of de functie van spieren te verbeteren. Met verschillende technieken kunnen onze fysiotherapeuten de meeste klachten op een veilige en effectieve manier behandelen.