skip to Main Content

Wat is dry needling

Dry Needling is een relatief nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut en wordt toegepast in aanvulling op de normale fysio- of manueel therapeutische behandeling.

Hoe wordt Dry Needling toegepast?

Door middel van een speciale techniek worden spierverhardingen kortdurend aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Wanneer wordt Dry Needling toegepast?

Door overbelasting, maar ook door onderbelasting, een ongeluk, stress of een slechte voeding, kunnen er kleine verhardingen of ‘knoopjes’ ontstaan door ongunstig gebruik van spieren. Deze verhardingen kunnen lokaal of op afstand een pijnlijke plek veroorzaken, zoals (spannings)hoofdpijn uit de nek en schouders.

Wat zijn de effecten van Dry Needling

Patiënten zijn zeer positief over de effecten van Dry Needling. Herstel van de klacht is snel en vaak direct merkbaar, er is vaak sprake van een snelle pijnafname en functieherstel van de spier.

Vergoeding Dry Needling

Dry Needling is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en zal, als u aanvullend bent verzekerd, worden vergoed door uw zorgverzekering.