skip to Main Content

Leefstijlcoaching

De leefstijlcoach is deskundig op het gebied van het begeleiden van mensen naar een gezondere leefstijl. Een leefstijlcoach vervult een centrale rol in het verbeteren van het totaalplaatje, de patiënt zijn leefstijl.
De leefstijlcoach beschikt over waardevolle kennis op het gebied van voeding, bewegen maar ook andere belangrijke facetten van leefstijl. Een gezonde leefstijl betekent niet alleen gezond eten en voldoende bewegen, maar ook goed slapen en aandacht voor zingeving, ontspanning en plezier.

Samen met de leefstijlcoach gaat een patiënt effectieve doelen en daarbij behorende acties maken in een stapsgewijze verandering naar een gezonde leefstijl. Hierbij is veel aandacht voor educatie, gedragsbehoud en terugvalpreventie. Een verbeterde leefstijl draagt bij aan de kwaliteit van leven, de zelfredzaamheid, een betere gezondheid en langere participatie in de samenleving.

Overheid en vergoeding

Sinds 2019 is er in Nederland meer aandacht en ruimte voor de preventieve zorg. Het zogenaamde gecombineerde leefstijl interventie (GLI). De GLI gaat opgenomen worden in het basispakket voor mensen met overgewicht. Daarbij gaat het om mensen met een BMI van 30 of hoger. Ook mensen met een BMI tussen de 25 en 30 komen in aanmerking wanneer zij een verhoogd risico hebben op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Fysiotherapeuten Jeffrey Spee en Folkert van der Eerden werken als leefstijlcoach in de HealthyLIFE trajecten en begeleidt deze mensen in samenwerking met de beweegcoach op onze locatie.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog verdere vragen? Neem dan gerust contact met ons op!